d="header">

VivoElCalcio

Inför cupmatchen mot Novara


Det är dags för Milan att att påbörja cupspelet, man gör det på hemmaplan mot Novara. Novara, som man även kommer att möta i ligan på söndag kommer till matchen med sin starkast möjliga trupp. Milan däremot kommer att vila väldigt många spelare. Merkel, som blev klar igår kan göra sin första Milanmatch för säsongen, dock tros han starta på bänken.

Lovande El Sharaawy kommer att starta matchen, det lär även Bonera, Mexes, Nesta, Antonini, Inzaghi och Ambrosini göra. Startelvan är mer eller mindre klar. Det som fortfarande är oklart är om Nocerino vilas och vem av Cristante och Merkel som ska starta.

Cristante hade jag velat se, född -95(!) och spås en lysande framtid, men varför inte båda två? Merkel har tidigare visat att han kan spela i mezzala-rollen och Cristante skulle kunna ta hand om andra kanten.

Förväntad elva:
Amelia; Bonera, Mexes, Nesta, Antonini; Merkel, Ambrosini, Nocerino; Urby; Pippo, El Sharaawy
2012-01-18 @ 16:06:17 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Barcelona 4 - 2 Real Betis

Nu pustar jag verkligen ut och somnar med ett leende på läpparna, Barcelona vann!

Efter tio minuter gav Xavi hemmalaget ledningen och två minuter senare small det igen då Lionel Messi knorrat in 2-0. Real Betis Martin gav hopp för bortalaget när han i den 32:e minuten gjorde 2-1 i en misstänkt offside position, men reprisbilderna visade att han var på rätt sida. Resultatet höll sig till paus och andra halvleken skulle vara lite nervig för alla inblandade.

I början av den andra halvleken rasslade återigen nätet. Återigen var det Betis som var i farten och efter 52 minuter spelade lyckades man göra 2-2 via Cruz.

Barcelona såg inte alls motiverade ut och spelet gick inte som det skulle. Men direkt efter att man bett Gud om lite hjälp fick bortalaget syna det röda kortet. Alvarez stod i vägen för Messi och fick sitt andra gula kort, därmed det röda, och bara fyra minuter senare gjorde Alexis Sanchez 3-2 och Messi satte den sista spiken i kistan när han slog in sitt straffmål i den 86:e matchminuten, 4-2.
2012-01-15 @ 23:37:48 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Derbydags: intervju med en ärlig Interista



Idag har jag varit nervös, jag har tänkt på allt möjligt - drömscenario, mardrömsscenario, domarinsatsen, you name it. Det är klart att jag varit sån - DET ÄR DAGS FÖR DET STORA DERBYT!



Jag har lyckats få en intervju med en Interista, Toni Blagojevic fick äran att få svara på några frågor inför derbyt.

Vem är er starkaste respektive svagaste spelare?
-
Vår starkaste spelare för tillfället måste nog vara: Ricardo Alvarez, hans bollkontroll har hjälpt oss vinna matcher, hans otroligt känsliga vänsterfot är ett hot för många lag, mot Lecce gjorde han en assist och ett mål och mot Parma gjorde han en assist till Diego Milito, den matchen slutade 5-0.
Vår svagaste spelare är Mauro Zárate, han visar vad han kan på träningarna men på matcherna blir det för mycket slarv, för mycket one-man-show och liknande, och det är synd att se eftersom att jag vilken potential han har.

Vad talar för/emot er?
- Det som talar för oss är våra två senaste resultat, 4-1 och 5-0 och som sagt Ricardo Alvarez form. Det som talar emot oss är våra ytterbackars kondition och temperament, Maicon och Zanetti var mycket som s.k. yra höns.

Vem är er viktigaste spelare och vem är er svaga länk?
- Vår viktigaste spelare är Julio César som har gjort räddningar man aldrig kunnat tänka sig, vår svagaste länk: Thiago Motta, för mycket ’’rått’’ spel, glider in i situationer med tvåfotstacklingar, helt enkelt: Reckless.

Vad tror du om matchbilden, resultatet och målskyttarna?
-
Jag tror att Milan vinner med 2-1, men bollen är rund och allt kan hända på 90 minuter. Jag tror att det kommer vara öppet spel i stort sett hela matchen men samtidigt kan små detaljer avgöra som t.ex. Thiago Silvas storform och Zlatan Ibrahimovics målform.

Mitt slutresultat: Milan 2-1 Inter. Målskyttar: 24’ Diego Milito, 53’ Zlatan Ibrahimovic & 76’ Kevin Prince Boateng.


Stort tack till Toni som ställde upp och svarade på frågorna.

FORZA MILAN!


2012-01-15 @ 18:40:06 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inför Barcelona - Real Betis





















Efter att ha besegrat Osasuna i Copa del Rey tidigare under veckan väntar en ny match och ett nytt lag mot Barcelona. Matchen man hade under veckan slutade som bekant med 2-1, målskyttar då var Alexis Sanchez och Sergi Roberto, och därmed var man klara för avancemang och kommer därför att ställas mot Real Madrid i en kvartsfinal. Real vann sin match i dag borta mot Mallorca och leder ligan med åtta poäng, dock med en match mer spelad, vilket kanske sätter en liten press för det katalanska storlaget.

BARCELONA. Barcelona har inlett året med två segrar och en oavgjord match, och förhoppninsvis blir det tre pinnar i morgon på Camp Nou då man tar emot Real Betis. Man hade chansen att hålla ett tre-poängs avstånd till Real Madrid när man förra helgen mötte Espanyol. Där tappade man man två pinnar och ligger för tillfället åtta poäng efter antagonisterna med en match mindre spelad. Att tappa poäng i morgondagens match finns inte, hoppas jag i alla falll.

Barcelona kommer säkerligen starta med en ordinarie elva och kommer köra på som vanligt. Försöka hitta den rätta formen och när man gör det är det svårt att göra de små misstagen.

REAL BETIS. Betis inledde La Liga väldigt bra med tre raka segrar, sen gick det bara utför för nykomlingalaget. Dock har man höjt sig på den senaste tiden och har snott åt sig en tionde placering. Man har vunnit mot lag som Valencia och Atletico Madrid, så därför ser jag inte det som omöjligt att man kan ta poäng även mot Barcelona, men så som Bara spelat hemma, ja, you do the math.

Som vanligt hoppas jag att det blir en bra och spännande match, och självklart en vinst för Barcelona. Matchen sparkas igång 22:00 och sänds på Canal+ sport som vanligt.

2012-01-15 @ 17:15:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


CdR: Osasuna 1 - 2 Barcelona


Barcelona kom till Pamplona i går med ett 4-0 överläge och bäddade gott och säkert för ett nytt El Clasico genom att vinna matchen mot Osasuna med 2-1. Hemmalaget fick en bra start när man i matchminut gjort 1-0 genom Dejan Lekic. Som många trodde skulle inte Osasuna ha orken till att vända matchen helt och så blev det inte heller.

Cirka fyra minuter in i andra halvleken dog drömmen helt när Barcelonas Alexis Sanchez nickat in bollen till 1-1, och senare gjorde även den unge Sergi Roberto 2-1 för gästerna.

Dock så fortsätter Barcas skadeproblem och näste man att skickas till sjukan är den andre unge spelaren, Fontas, som skadat knät ganska allvarligt.

Så här skriver Carles Puyol på sin Twitter:

"Vi är i kvartsfinal i cupen, men ledsna för Andreu Fontás skull, skriver Carles Puyol."

Pedro gick av planen, även han skadad, men i hans fall verkar det röra sig om en muskelskada i baklåret.

"Det ser inte bra ut med Fontás men vi inväntar undersökningarna. Pedro byttes ut som en försiktighetsåtgärd. Vi får se vad läkarna säger i morgon, säger managern Pep Guardiola."

Nu är Barcelona i kvartsfinal i Copa del Rey där man kommer ställas mot ärkerivalen Real Madrid som tidigare i veckan säkrat avancemang genom 1-0 borta mot Malaga.


2012-01-13 @ 06:36:53 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Silly Season - Milan |Pato slår tillbaka - vill stanna i Milan

Som vi skrev tidigare så var Alexandre Pato, enligt rapport, påväg att lämna Milan för PSG, men nu slår brassen tillbaka och dementerar ryktena.

"Jag vill bidra till att skriva historia i Milan och för framtida framgångar. I perfekt harmoni med alla andra." och fortsätter:

"I dag är en speciell dag för mig. Jag vill återigen tacka president Berlusconi, klubben och fansen som alltid trott på mig. Jag ville inte avbryta min karriär med Milan efter att precis ha vunnit mina två första titlar."

Hur det blir med Tevez-affären nu vet vi inte riktigt, dock har Galliani bokat flyg till Manchester i morgon för att få med sig hem argentinaren och förhoppningsvis kommer han med goda nyheter. Som man brukar säga, den som lever får se!
2012-01-12 @ 17:05:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Silly Season - Milan | "Pato allt närmare PSG"



För var dag som går känns det som att Milans stjärna, Alexandre Pato, glider längre och längre ifrån klubben, medan Manchester Citys Carlos Tevez kommer smygandes till Milano. Enligt nyare rapporter är Pato i stort sett klart för PSG, då för cirka 310 miljoner kronor, om rapporten nu stämmer, och då kan vi antagligen även få över Tevez så att även den sagan får sig ett slut, till slut.

Om det blir så som parterna har tänkt sig, Pato till Frankrike och Tevez till Italien, så har jag haft mina små funderingar kring Milans anfall. Tevez och Robinho är spelare som spelat tillsammans i just Manchester City och de båda vet vad den andre går för. Då tänkte jag mig att man kanske kunde slänga in Zlatan Ibrahimovic i en trequartista roll, så att han kan leverera sina eleganta passningarna till de kvicka sydamerikanerna.

***

Andra spelare som också kan vara på ingång är Barcelonas Eric Abidal och Javier Mascherano. En vänsterback hade inte varit helt fel för tillfället då Taiwo inte har presterat som man hade förväntat sig, så jag ser gärna att Abidal tar över hans plats. Ryktas även om att Milan har ögonen på Lilles Eden Hazard, men hur seriöst det är vågar jag knappt spekulera i.
2012-01-12 @ 16:13:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pep har kallat in 18 spelare för kvällens match

I kväll spelar som sagt Barcelona borta mot Osasuna i den andra delen av Copa del Reys åttondelsfinal, och som jag skrev tidigare finns varken Dani Alves, Maxwell eller Keita med i truppen. Även Iniesta är utesluten från truppen då han fick en smäll i den senaste matchen borta mot Espanyol.

Följande spelare har blivit utvalda: Valdes, Pinto, Pique, Cesc, Puyol, Xavi, Sanchez, Messi, Thiago, Mascherano, Busquets, Pedro, Adriano, Abidal, Fontas, Cuenca, Sergi Roberto och Montoya.

2012-01-12 @ 13:52:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


CdR: Inför Osasuna - Barcelona

Det är dags för den andra delen av åttondelsfinalen i Copa del Rey då Osasuna denna gång tar emot Barcelona hemma i Pamplona. Laget från Katalonien har självklart det bästa utgångsläget då man vann med 4-0, mål gjorda av Cesc Fabregas och Lionel Messi, två mål vardera.

OSASUNA. Hemmalaget är för dagen ganska skadedrabbade och på skadelistan finner vi bland annat Masoud, Echaide, Rubén, Roversio, Damia, Kike Sola och Raitala. Tränaren har själv bekräftat att han har tagit med sig ett par ungdomsspelare då han tyckte att de spelat bra.

Senaste matchen för Osasuna var mot Real Sociedad där man fick ett oavgjort resultat, 0-0, och då två av de ovannämnda spelarna skadade. Så man kan se det lite som svårt för laget att kunna vända ett 0-4 underläge mot Barcelona, men som sagt, man ska aldrig säga aldrig då bollen är rund och allt kan hända.

BARCELONA. Bortalaget kommer med lite mer motivation till att vinna matchen då lillebrodern Espanyol satt en käpp i hjulet och laget fick "bara" 1-1 med sig hem och tappar därmed mark i toppstriden. Men med tanke på att Barca har ett så bra utgångsläge så tvekar jag på att flera stjärnor kommer starta i dag. Pinto är dock given i mål då det är "hans tur" att vara med i leken.

Hittar inte Barcelona tillbaka till den fina formen och spelar som de gjorde i den senaste matchen mot Espanyol, så kan det bli en lite mer intensiv match än vad vi förväntat oss, men vem vet.

Spelare som säkerligen följer med är Cuenca, Pedro, Montoya och Sergi Roberto. Dani Alves lämnades utanför truppen på grund av känningar i benet, Keita spelar Afrikanska cupen och Maxwell ser inte ut att vara en Barcelonaspelare längre då klubben accepterat ett bud från PSG. Så därför är Montoya och Roberto två bra spelare att använda sig av i startelvan.

Alltså, Barcelona kommer med ett 4-0 överläge och som jag ser det kommer inte Osasuna ha den orken att överhuvudtaget lyckas vända detta, och ju äldre dagen blir desto närmare El Clasico är vi.

2012-01-12 @ 13:50:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Maxwell lämnar Barcelona

Barcelonas vänsterback, Maxwell, har uttryckt önskan om att få lämna klubben för spel i PSG, Frankrike, och så verkar det också bli redan ikväll. Brassen sticker redan ikväll för medicinska undersökningar och nu är det bara detaljer kvar innan allt är klart.

"Det är 80 procent klart nu men det är några viktiga detaljer kvar. Vi diskuterar fortfarande kontraktslängden. Vi vill ha 2+1 år" säger agenten Mino Raiola till RMC.
2012-01-12 @ 00:31:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


”Barcelona är bästa laget nånsin”



"Barcelona är det bästa laget i historien, i alla fall av dem jag sett"

Så säger den "riktiga" Ronaldo om Barcelona. Han själv spelade för klubben och även Real Madrid, ett lag han är ett större fan av. Barcelona har på de senaste åren gång på gång visat vad de går för och det har inte undgått Ronaldo.

På Ballon d'Or var han själv på plats i Zurich då man prisade Lionel Messi som världens bästa spelare för tredje året i rad, och om Messi är bäst genom tiderna vill brassen inte riktigt ge ett direkt svar på.

"Man måste först titta på kriterierna för hur man mäter vem som är världens bäste. Just nu vinner han titel på titel år efter år, men han saknar fortfarande en stor titel på landslagsnivå."

Brassen själv har blivit utsedd till världens bästa spelare två gånger under hans karriär. Han har vunnit titlar med både klubblag och landslag och anses utav många vara en av världens bästa spelare genom tiderna.
2012-01-11 @ 15:05:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Messi och Guardiola utsedda till världens bästa

Många som trott och många som hoppats, men nu kan man pusta ut en aning. Lionel Messi utsågs till världens bästa spelare för tredje året irad och är nu historisk tillsammans med Platini (de enda som vunnit tre gånger irad). Jag själv ville att antingen Messi eller Xavi skulle vinna, och så blev det.

I sitt tacktal är det som oftast att man tackar sina medspelare och tränare, och det blev inte någon ändring i Messis tacktal när argentinaren sade så här.

"Jag skulle vilja tacka alla som har röstat på mig. Jag vill även tacka min tränare och mina lagkamrater i Barcelona och Argentina." och fortsatte;

"Det är ett speciellt pris för mig. Jag vill säga ett stort tack till alla. Jag vill även dela priset med min lagkamrat Xavi. Vi har varit här ihop några gånger.

Xavi kom detta år på tredjeplats och Cristiano Ronaldo knyckte åt sig en andra. En spelare som röstade på både Guardiola och Messi var Zlatan Ibrahimovic, som var tillsammans med dessa två under ett år.

Som jag skrivit tidigare blev Pep Guardiola utsedd till världens bästa tränare. Ett stort grattis till de båda från oss här på VivoElCalcio!
2012-01-10 @ 12:29:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oavgjort på Estadi Cornellà-El Prat

Barcelona åkte i dag en mindre resa när man skulle möta lokalrivalen Espanyol på bortaplan. Många förväntade sig kanske att det skulle vara en "enkel" vinst, men historien fick ett helt annat slut. Allting började dock bra och efter 16 minuter spelade hade hemmalaget lyckats trycka in 1-0 genom en nick, signerat Cesc Fabregas.

Resultatet höll sig halvleken ut och vi skulle få en oerhört spännande andra halvlek. Innan 1-0 målet kom hade Barca en annan boll inne i nätet, också Fabregas, dock blev det bortdömt då Lionel Messi tagit med sig bollen med handen, och domaren dömde korrekt bort målet.

Andra halvleken var väldigt intensiv. Båda lagen hade anfall gång på gång, men det blev inte så många bra avslut på mål som man hade hoppats. Och ännu en gång hade Barca bollen inne i målet, denna gång var det Dani Alves som tagit sig förbi målvakten och lagt bollen i mål, dock bortdömt på grund av offside, vilket också var helt korrekt.

I matchminut 84 kom då det som inte fick komma. Vazquez var spelaren och 1-1 blev då resultatet. Barca skapade dock oreda i motståndarnas försvar och man var väldigt nära att få in ett 2-1 mål i matchens slutminuter. Gerard Pique sköt bollen via en Espanyol spelare i ribban, och nyinbytte Pedro tog returen som räddades med händerna av en av hemmalagets spelare. Domaren blåste inte hands där, vilket i min mening var helt fel, och resultatet höll sig matchen ut.

Barcelona tappar alltså återigen mark i toppstriden och nu ligger man fem poäng bakom antagonisterna Real Madrid.

Om matchen: Barcelona spelade inte bra i dag, för mycket slarv och nonchalant i sitt spel vilket gjorde att man inte fick så värst mycket framåt. Messi och Sanchez var enligt mig sämst på plan, mycket på grund av att man tappade boll väldigt ofta och var helt enkelt inte sig själva i dag, men en dålig dag på jobbet råkar alla ut för antar jag. Nu är det bara att ta nya tag och hoppas på att Pep Guardiola läxar upp sina mannar!

I med och motgång, Barcelona!
2012-01-09 @ 03:49:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Atalanta 0-2 Milan



Äntligen är matchen över! Detta var säsongens i särklass skönaste seger, fy vad mina rödsvarta hjältar spelade dåligt men Milan visar att de är ett mästarlag när de lämnade planen i Bergamo med tre nya poäng i kassen. 
Bortalaget inledde segt och Atalanta körde på, i 22:a minuten fick Pato en straff som Zlatan satte, hans tolfte mål för säsongen.
Efter det var hemmalaget bättre fram till paus. I andra spelade Milan upp sig men under en period i mitten av halvleken tryckte Atalanta på för ett kvitteringsmål. Vid den tidpunkten stod det 1-1 i stolpträffar, Pato träffade stolpen för Milan och Denis för hemmalaget. 

När Robinho kom in spelade Rossoneri upp sig och till slut hittade Zlatan fram till Kevin Prince-Boateng som dunkade 2-0 via ribban. Efter det pustade alla rödsvarta ut och Milan kunde kontrollera matchen. Zlatan visade att han fortfarande är "Ibrakadabra" när han gjorde "flippflopp-finten" och därefter tunlade hemmalagets mittback Manfredini, skottet som följde räddades dock av Consigli i Atalanta-målet. 

Bäst i Milan var som så många gånger förr Thiago Silva och Milan ska tacka honom för den hållna nollan.


2012-01-08 @ 17:48:49 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inför Atalanta-Milan




Formen

Milans form är helt ok, inte mer. Fast att man har fyra segrar och en oavgjord match på de fem senaste så har spelet inte varit så som många Rossoneri önskar sig. 
Mot Bologna spelade man allt annat än bra men man kom undan med 1 poäng efter väldigt mycket tur. Hemma mot Siena var det ett helt annat scenario, Milan ägde matchen men man hade det svårt med att skapa riktigt farliga chanser. I den matchen räddades vi av Nocerino och Zlatan - precis som i bortamatchen mot Cagliari. I den matchen var det den sistnämnde som var den stora skillnaden, med ett mål och en suverän hockeyassist såg han till att Milan gick till juluppehållet som serieledare. 



Fem senaste:
Cagliari 0-2 Milan
Milan 2-0 Siena
Bologna 2-2 Milan
Genoa 0-2 Milan
Milan 4-0 Chiveo 

Det positiva som man kan ta med sig är att vi varit ganska effektiva och producerat många mål framåt samtidigt som vi täppt till bakåt. 12-2 talar för sig självt...

Atalanta har varit en stor överaskning i år, trots att Bergamolaget startat seriespelet med -6 poäng. Hade de haft de sex poängen med sig istället så hade de legat på en fantastisk sjätteplats. Trots att de plockat poäng så har de under de senaste fem endast vunnit en gång. 

Fem senaste:
Atalanta 4-1 Cesena
Fiorentina 2-2 Atalanta
Atalanta 1-1 Catania
Chievo 0-0 Atalanta
Atalanta 1-1 Napoli

Truppen

På skadelistan hos Milan finns Abate, Yepes, Flamini, Seedorf, Aquilani och Cassano. Ambrosini lirar heller inte idag då han är avstängd. Alla övriga spelare finns med i truppen och mittfältet ser väldigt tunnt ut. Nocerino, van Bommel, Prince och Emanuelson kommer göra upp om platserna på mitten och jag tror att de tre förstnämnda startar. 

Troliga startelvor:

ATALANTA: Consigli; Mosiello, Manfredini, Ferri, Peluso; Schelotto, Cigarini, Padion, Bonaventura; Marilungo; Denis

MILAN: Abbiati; Bonera, Silva, Nesta, Taiwo; Prince, v. Bommel, Nocerino; Robinho; Pato, Zlatan


Matchstart 15:00 och matchen kan ses på TV4-Sport.
Mitt tips: hjärnan säger 1-1 då vi haft det svårt i Bergamo genom åren men jag säger 0-1. Någon ovanlig matchvinnare, varför inte v. Bommel eller Bonera? 

FORZA MILAN!


2012-01-08 @ 12:33:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inför Espanyol - Barcelona

Barcelona rivstartade året med att slå Osasuna hemma med 4-0 i spanska Copa del Rey. Men tar vi en titt på schemat så väntar ett derby borta mot Espanyol runt hörnet. Espanyol kommer med en förlust i bagaget vilket man fick borta mot Cordoba, 2-1. Men nu ska man alltså möta "storebrodern" och som vanligt kommer det bli en tuff match.

BARCELONA. Efter att Real Madrid i dag (läs igår) kört över Granada med 5-1 sätter man en press på Barcelona. Barça som vann mot Osasuna tidigare i veckan har inga andra planer att göra detsamma i morgon också. Både Victor Valdes och Andres Iniesta missade cupspelet, men har nu fått klartecken till match. Lionel Messi är också tillbaka, men spelare som David Villa och Afellay finns fortfarande på skadelistan.

Som sagt, Real vann sin match i dag och Barça kommer med all säkerhet starta med den starkaste elvan och kommer bara köra framåt. Så länge Espanyol inte sätter käppen i hjulet på bortalaget ser jag inte något annat än en vinst.


ESPANYOL. Som jag skrev tidigare startade Espanyol inte året på det absolut bästa sättet, utan tvärtemot. Men i morgon blir det annorlunda planer för hemmalaget då man säkert vill "förstöra" för "brorsan". Spelare som Walter Pandiani, Javi Lopez och Juan Albin missar matchen, detsamma gäller måtvakten Casilla som blev utvisad i just förlust matchen.

Den senaste matchen lagen emellan, då Espanyol stod som värd, slutade med 5-1 till gästerna, tror ni det blir liknande siffror även i morgon?
2012-01-08 @ 04:23:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kontakta oss!

Har ni några frågor eller funderingar kring våran blogg, kan ni självklart kontakta oss. 

[email protected]
2012-01-08 @ 00:29:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kan lämna Inter för Barcelona

Ett rykte som tidigare har kommit upp och snackats om verkar vara tillbaka på folkets läppar. Inters Diego Forlan har inte fått den tid som han velat ha, och därfär kan en liten övergång eller ett lån till Barcelona vara en möjlighet.

Efter att David Villa skadats under vintern har man behövt lite mer förstärkning på vänsterkanten, och Forlan hade varit ett grymt alternativ, enligt mig. Hur det blir får vi allt vänta och se, Barça har tidigare sagt att man inte planerat någon värvning i januari.

2012-01-07 @ 19:44:18 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


"Vi har nått en överenskommelse"

Turerna med Carlos Tevez har varit långa. Milan har varit klubben som varit närmast en underskrift, men nu har även Inter och Paris Saint-Germain visat intresse för argentinaren. Milans vice president, Adriano Gallliani, bekräftar nu att affären är i hamn och ett svar från Manchester City som fattas.

- Vi har nåt en överenskommelse med spelaren och nu pågår förhandlingar med Manchester City. Vi väntar på ett svar, säger Galliani enligt Sky Sport Italia.


Det har även tidigare spekulerats att Milan Alexandre Pato skulle lämna klubben om då Tevez kommer, men det dementerar Galliani.

- Det finns inga förhandlingar som pågår angående Pato.
2012-01-07 @ 19:35:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pep utsedd till årets tränare - hyllas av Mourinho

Pep Guardiola har för andra året i rad blivit utsedd till årets tränare. 81 experter från lika många länder utsåg vinnaren där Barcelonatränaren var överlägsen. Han vann med sammanlagt 201 poäng, tvåan Mourinho fick "bara" 112 medan trean sir Alex Ferguson fick nöja sig med 107 poäng. Ledaren för FC Barcelona hyllades även av ärkerivalens tränare, Jose Mourinho.
- Pep förtjänar priset som årets tränare. Jag hoppas bara att det inte tar för lång tid innan han får själva trofén, jag vann priset 2010 och har fortfarande inte sett den, säger Real Madrids tränare.

 

2012-01-06 @ 19:26:39 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spana in Barças nya åk

Ett litet inlägg så här mitt i natten.

Innan gårdagens träningspass passade spelarna på att kolla in den nya bussen som kommer ta dem till bortamatcherna. Man fotograferades framför bussen innan träningen, sedan fick man till och med åka med den från Camp Nou till Miniestadi.

Länst ner i inlägget hittar ni även en video som ger er en lite guide inne i bussen.





2012-01-06 @ 03:29:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kan lämna gratis i sommar



Efter att David Villa gått i sönder under VM för klubblag har den unge Isaac Cuenca mer och mer slagit sig in i Barcelonas a-lag och tagit en plats ute till vänster i anfallet. Nu kommer dock uppgifter om att spanjoren kan lämna Katalonien för spel i England istället där det ryktas om tre topplag som vill ha 20 åringens signatur. Manchester City, Manchester United och Arsenal är de som verkar vara mest intresserade, men mest United. Manchester lagets tränare, Sir Alex Fergusons bror, Martin Ferguson, var på Camp Nou igårkväll och kollade när Barça besegrade Osasuna, och på planen fanns givetvis Cuenca.

Cuencas kontrakt löper ut nästa sommar och då kan han lämna klubben helt gratis, vilket hade varit väldigt dåligt för Barcelona. Själv hoppas jag verkligen inte att han lämnar då han börjat betyda mycket nu när Villa inte finns tillgänglig. Vissa hade kanske velat se Pedro istället, men det är just nu ingen spelare som glänser och en spelare som i min mening skulle kunna ersätta Cuenca. Tror inte heller att Barça är dumma nog att sälja honom, möjligtvis om man har en återköpsklasul i hans kontrakt eller bara låna ut honom, men sälja honom helt tror jag är uteslutet i detta fall.
2012-01-06 @ 00:41:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fabregas och Messi visade vägen (VIDEO)

Cesc Fabregs och Lionel Messi visasde vägen för Barcelona när de gjorde två mål var och bäddade för ytterliggare två El Clasico. Målen ser ni här nedanför, titta och njut.

2012-01-05 @ 21:29:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mötet avslutat - blir klart inom 2 dagar




Mötet mellan Galliani, Tevez agent och Tevez själv är nu avslutat. Man har kommit till ett beslut och man har skickat budet till Manchester City, som i sin tur kommer att svara inom två dagar. 
Som jag skrev tidigare så handlar det om ett lån med köptvång ifall Tevez spelar ett X antal matcher. Tevez agent, Kia Joorabchian, tror att City och Milan kommer överens

Själv tror jag att allt är klart och att övergången blir officiell innan vårt möte med Atalanta på söndag. 

2012-01-05 @ 20:27:06 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


13000 såg Barcelona i action



Barcelona hade idag den öppna träningen som det sedan en tid tillbaka börjat pratas om. En träning som man fick köpa biljetter till och det slutade med att cirka 13000 supportrar var på plats när deras favorit lag spelade. Träningen var mer av en lite lugnare träning då man spelade match igår, men man bjöd ändå publiken på lite underhåll.

- Det här träningspasset var fantastiskt. Vi är väldigt glada och hade vi hade jättekul, säger Cesc Fabregas och hans lagkamrat Alexis Sanchez fyllde på:
- Jag har aldrid sett detta och det är kul. Jag är glad att det är folk här och att de har det trevligt.

En spelare som inte hunnit slå sig in i Barcas a-lag, Sergi Roberto, var ändå med laget idag och tränade och även han pratade med media.
- Det är bevisat att vi har våra fans som stöttar oss, det underbart.

Se Barcelonas träning här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JVOzMx_bazE#!
2012-01-05 @ 19:41:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Osasunas tränare sur över "bluffen"


Bluff eller inte, man får helt enkelt tro vad man själv vill. Men om man ska lyssna på vad Osasunas tränare säger så var inte Lionel Messi sjuk eller hade ont i magen, som argentinaren själv har påstått, och det hela har gjort honom lite sur och så här säger han:
– Tur att Messi var sjuk, säger Osasunas tränare José Luis Mendilibar.

Att man blir lite frustrerad över detta har jag full förståelse för. Några dagar innan match meddelades det både att Messi och Victor Valdes skulle missa matchen på Camp Nou i och med en influensa, men argentinaren dök upp i alla fall och säkrade med all säkerhet ett vidare avancemang i cupen.

För att även tillägga: Efter vinsten igår (4-0) kunde man pricka in 53 mål gjorda hemma på Camp Nou och noll mål insläppta för Barcelona. Senaste målet man släppte in kom mot Milan i en Champions League match, (gruppspel) men har alltså sedan dess håll nollan bakåt. Under hela denna säsong har man släppt in åtta mål, vilket facit va?
2012-01-05 @ 19:09:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tevezaffären klar redan idag?




Idag träffas Milans vicepresident Adriano Galliani och Tevez representant Joorabchian för att slutföra Tevez övergång från Manchester City till AC Milan. Man har länge spekulerat kring affären och nu sägs alla parter vara överens. Milan ska låna Carlos fram till sommaren och sen tvingas man köpa loss anfallaren om han uppnår X antal spelade matcher under våren (likt vår deal med Alberto Aquilani).

Målet med dagens möte är att slutföra affären så övergången blir officiell innan Milans ligamatch mot Atalanta på söndag. Italienska medier har även fått reda på att Tevez hyrt en lägenhet i Milano, detta säger dock inte så värst mycket då även Inter varit i kontakt med argentinaren. 

Det som talar för en övergång till Milan är att både han själv och hans agent varit ute i media och sagt att Milan är det enda laget han vill gå till. Återstår att se om det stämmer, hur som helst så lär dessa närmsta dagarna vara väldigt intressanta.
2012-01-05 @ 14:02:37 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Barcelona segrade mot Osasuna



Real Madrid gjorde sitt igår, idag gjorde Barcelona sitt. Osasuna gästade Camp Nou och skulle möta giganterna, men det blev ingen lätt match. Hemma laget hade efter 18 minuter spelade redan gjort två mål, signerat Cesc Fabregas, och än var det inte slut. 2-0 höll sig dock halvleken ut, men det skulle Lionel Messi ändra.

Argentinaren startade idag på bänken då han dragits med en förkylning under veckan, men i den 58:e matchminuten byttes han istället för Pedro, som haft en lite mindre svacka, och det dröjde inte länge innan nätet rasslade igen. Efter att ha varit på plan cirka 20 minuter blev det mål, och ja, det var Messi. Tro det eller ej, men han gjorde målet med pannan.

Sedan Messi kommit in och tagit Pedros plats gick Barças spel någorlunda bättre, och i slutskedet av matchen var den lille argentinaren på rätt plats igen, och återigen blev det mål. Han får en boll utav Xavi, drar sig till vänster och lägger bollen till höger om målvakten och då blev siffrorna 3-0, 4-0 istället.

Om man på något vis kan se detta som något positivt, åtminstone för Osasuna, så slapp man en förkrossande
8-0 förlust. Nu har katalanerna i stort sett tagit sig till kvartsfinal, där i sådana fall Real Madrid väntar om man vinner sin match borta. Huvudstadslaget vann även sin match igår där man vände från 0-2 till 3-2 på knappa tio minuter.

Båda lagen har bra utgångsläge inför returmatchen och bäddar gott för ytterliggare två El Clasico.

Vad tyckte ni om matchen?

2012-01-05 @ 02:25:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vinst mot PSG trots rotation

Zlatan och Pato visade vägen

Milan startade första halvleken med en betydligt starkare elva än den vi fick se i andra halvlek, det syntes också tydligt på spelet. Redan efter fyra minuter väggade sig Zlatan och Pato förbi, Zlatan kom fri mot PSG:s målvakt Sirigu men passade retfullt bollen till anfallskolegan Pato som enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål (hade det blivit om om Robinho fick läget tror ni?). Sedan hände det inte så mycket resten av halvleken, PSG spelade upp sig men Milan hade ganska bra kontroll på det hela.

I andra bytade Milan in elva nya spelare, bland annat gamligarna Gattuso, Ambrosini och Pippo Inzaghi. Milans tempo skönt rejält men Inzaghi lyckades ändå komma till några halvchanser. El Sharaawy spelade även han de sista 45 minuterna och han stod för en läcker prestation. Han tog emot bollen på bröstet i straffområdet, sen lyfte han den över en motståndare innan han drog på ett volleyskott som målvakten med nöd och näppe räddade.
Förövrigt så var det PSG som dominerade och skapade riktigt bra lägen men Abbiati stod ivägen. 

Fransoserna fick till sist in bollen, men målet blev inte godkännt. Själv vet jag inte varför då jag inte uppfattade vad som var fel i situationen och kommentatorn pratade arabiska så det var inte lätt att förstå.
Bollen skruvades direkt in i mål från en hörna, det enda som kan ha varit fel är att bollen inte låg på rätt plats. 
Paris Saint-German hann även med att träffa både ribban och stolpen innan domaren blåste av matchen.

Första halvlek:
Amelia; De Sciglio, Silva(K), Mexés, Taiwo; Aquilani, v. Bommel, Nocerino; Robinho; Zlatan, Pato

Andra halvlek:
Abbiati; Zambrotta, Nesta, Bonera, Antonini; Urby, Ambrosini(K), Gattuso; Valoti; Inzaghi, El Sharaawy
2012-01-04 @ 19:29:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inför PSG-Milan



Fårhoppningsvis får vi se faraon spela.

Idag är det dags för Dubai Football Challenge, ett möte mella nyrika PSG och Ac Milan. 
Parislaget leds av en Milan-legendar - Carlo Ancelotti. Mannnen som gav Milan två Champions League-titlar gör sin första match som tränare för PSG.
Matchen kommer förmodligen inte ha så särskilt högt underhållningsvärde då det är en träningsmatch och båda lagen spelar ligamatcher redan till helgen. Milan lär förmodligen använda alla spelare i truppen som är tillängliga.
Två olika startelvor plus inhoppare tror jag att det blir, hoppas mest att vi får se El Sharaawy och Inzaghi spela. Zlatan, Nocerino, Silva, Prince och Abate borde inte ta ut sig allt för mycket då de är de viktigaste spelarna och vi behöver de hela till ligamatchen mot Atalanta på söndag.
Matchen sänds inte på svensk tv, Al Jazzera sport sänder dock matchen för er som har de kanalerna. 
Matchstart klockan 16:30.
Mitt tips: 1-1
2012-01-04 @ 14:16:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Xavi framröstad till årets playmaker



För fjärde året irad blev Barcelonas mittfältare, Xavi Hernandez, utsedd till årets playmaker. International Federation of Football History & Statistics (IFFHS) är den som håller i detta och återigen gick den till samma person. Experter från 81 länder röstade fram Barcas nummer "6", och spanjoren fick totalt 232 poäng. På den andra och tredje platsen finner vi ytterligare två Barcelona-spelare. Lionel Messi kom tvåa med 147 poäng och Iniesta kom strax efter honom med 110 poäng. I topp tio listan finns även Cesc Fabregas med, 15 poäng på en tionde placering.

Som ni ser så har Barcelona med fyra stycken spelare i topp tio listan och ärkerivalen, Real Madrid, har tre stycken, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo och Xabi Alonso. 

Xavi och Messi kommer bli tilldelade priserna med tanke på att de kom etta respektive tvåa, och det kommer ske i samband med Ballon d'Or, världens bäste spelare, som hålls den 9 januari i Zurich.

Här har ni topp tio listan:


2012-01-04 @ 04:30:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inför Barcelona - Osasuna




BARCELONA. Efter drygt två veckor befinner sig Barcelona återigen på mäktiga Camp Nou för att ta emot Osasuna i Copa del Rey som spelas i morgon (onsdag). Barca tog julledigt efter segern hemma mot L'Hospitalet som man vann med 9-0, och nu är man alltså tillbaka i full rulle.

Tidigare under vintern ådrog sig Alexis Sanchez en mindre skada när laget mötte Al-Sadd i semifinal i VM för klubblag, men enligt rapport är han tillbaka och kör fullt ut med resten av laget. Lionel Messi, som fick förlängd semester till den andre januari, är också hemma i Barcelona igen och även han kör fullt ut, om de båda kommer starta i morgon är fortfarande oklart.

Spelare som David Villa och Ibrahim Afellay missar matchen då de båda har varit, eller är långtidsskadade. Även Andres Iniesta finns med på Pep Guardiolas skadelisa och han kommer säkerligen också missa morgondagens match. Carles Puyol och Eric Abidal verkar inte heller helt spelklara. Abidal som dragits med en förkylning under veckans gång kan då istället ersättas av bland annat Maxwell eller Adriano.

På anfallet, om då Messi och Sanchez inte spelar från start, tror jag att Fabregas skapar ett tre-manna anfall med Pedro och den unge Cuenca. Den sistnämnde har dragit sitt strå från stacken och har fått starta i ett par matcher nu och kommer troligen starta.

Senast Barcelona och Osasuna möttes var tidigare i höstas, också på Camp Nou, och den matchen slutade med 8-0 för katalanerna. Vinner Barca sin match, både hemma och borta, Real Madrid likaså, då har vi ett fullspäckande möte som väntar i kvartsfinalen, El Clasico!

OSASUNA. Pamplona-laget kommer till Camp Nou med en bitter eftersmak i munnen efter det senaste mötet lagenn emellan. Dock går det inte så värst dåligt för dem och man har lyckats bita åt sig en femte placering i ligan och håller sig där nätt och jämt. Tror dessvärre att man inte har så stora förhoppningar om att lyckas få ett oavgjort resultat, men man ska ändå aldrig räkna bort dem.

Matchen kickas igång klockan 22:00 den 4/1 och den sänds på TV4 Sport.
2012-01-03 @ 19:53:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Summering av hösten: FC Barcelona


Höstens spelare: Lionel Messi
Argentinaren har stått för 17 mål i ligan och totalt sju assist, så det är inte så förvånansvärt att han enligt mig har varit höstens spelare. Att ha bidragit med så många mål, framför allt viktiga mål, är guld värt och det tackar jag honom för!

Höstens mål: Höstens mål, jag kunde inget annat än välja Alexis Sanchez mycket vackra mål när Barcelona tog emot Levante på Camp Nou. Titta och njut: Sanchez mål mot Levante

Höstens match: El Clasico känns egentligen som ett bra exempel, men den matchen vill jag inte lyfta fram. En match som hamnat lite i skymundan är den mot Athletic Bilbao som slutade 2-2 efter att Messi i slutsekunderna rullat in en kvittering.

Höstens besvikelse: Där måste jag ta David Villa. Stackaren har haft en relativt tung höstsäsong och inte blev den bättre av att han bryter skenbenet under VM för klubblag.

Höstens överraskning: Alexis Sanchez! Killen kommer från ett helt annat fotbollsland, från en ny klubbb till en helt ny kultur. Han har lyckats ta sig in i startelvan och gör ett väldigt bra jobb. Kvitteringen mot Real Madrid tidigare i år visar vilken styrka, snabbhet och skott han har, han är en blivande stjärna!

2012-01-03 @ 17:20:55 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


PREMIÄR!

Äntligen är det dags för VivoElCalcio att köra igång. Bloggen kommer att handla om fotboll men framför allt om Ac Milan och FC Barcelona. Jag (Midde) kommer att blogga om AC Milan och Kalle kommer att skriva om Barcelona.


Summering av hösten för AC Milan:

Höstens spelare: Zlatan Ibrahimovic
Vilken överraskning va? Nej, inte precis. Han har gjort 11 mål och han bär mer eller mindre laget på sina axlar.
Höstens Mål: Princes andra mål mot Lecce men även Nocerinos andra mot Parma.
Kan själv inte välja, döm själva! 

http://www.youtube.com/watch?v=36WQGtSeQ6w (0.50 in i klippet)

http://www.youtube.com/watch?v=6lFfSoy2pF4&feature=related (0.14 in i klippet)

Höstens besvikelse:
Taye Taiwo
Han skulle bli vår superback som skulle ösa på med bra inlägg samtidigt som han sköter defensiven ute på vänsterkanten. Han har inte gjort något av det och det har resulterat i att han sitter på bänken. Många säger att han inte fått chansen av Allegri men det stämmer inte om du frågar mig, han har fått spela tillräckligt mycket för att kunna visa upp sig men han har inte bidragit med någonting.
Höstens match: Lecce 3 - 4 AC Milan
I halvtidspausen ledde Lecce med hela 3-0 mot Milan. Vi hade inte skapat en halvchans på 45 minuter mot seriens sämsta lag! Jag satt och svor åt Allegri som hade bänkat Aquilani och Prince, de kom båda in efter paus. Efter 17 minuter stod det 3-3 och den sistnämnda inhopparen nhade gjort ett hat-trick. När åtta minuter återstod nickade Mario Yepes in Rossoneris segermål. Vilken känsla!
Höstens Överaskning: Antonio Nocerino
Han panikvärvades från Palermo för att ersätta Flamini (eller vara back-up för Gattuso). Efter bara två matcher var han med i startelvan och han har hunnit med att göra 6 mål (varav ett hat-trick) den här hösten vilket gör honom till Milans nästbästa målskytt. Imponerande för en grovjobbare på mittfältet. Han löper hela tiden, vilket smittar av sig till de andra spelarna. Mot Bologna spelade han inte och Milan tappade poäng, varför? Ingen löpte! FantAntonio 2.0 min nya favorit på San Siro!
Höstens "det visste jag skulle hända": Ignazio Abates utveckling
Förra säsongen var han en stjärnback men alla vi visste att han denna säsongen skulle bli det som han är idag - en världsklassback! Äger sin högerkant både offensivt och defensivt, behöver bara jobba på sina inlägg sen är bland de bästa i världen på sin position.
Höstens "det visste hjag skulle hända 2": Robinhos missar...
Han har aldrig varit en bra avslutare när det väl gäller, därför visste jag att han skulle missa bra lägen även i år men att missa öppet mål två gånger på 15 dagar får mig att undra över vem som gav honom tipset att bli anfallare när han var yngre...
Har jag missat nåt? Kommentera i så fall!
2012-01-03 @ 16:24:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0